خواص پیازچه کوهی


تاریخ درج : 1390/06/13
تعداد نمایش : 6606

تاریخ طبیعت و کشت
پیازچه کوهی، گیاه بادوام و کوچکی است که مبداء آن نیمکرۀ شمالی، آسیای صغیر و هیمالیا است. در سایر کشورها به طور اتفاقی و وحشی در زمین های چراگاه صخره ای می روید. قرنهاست پیازچه کوهی را در اغلب نقاط جهان کشت می کنند. این گیاه به خانوادۀ پیاز تعلق دارد. لیکن از آن جا که سر برجسته ای ندارد به علف شباهت دارد و عبارت از برگهای استوانه ای است که برای عطر و طعم دادن در غذا می ریزند.
تخم پیازچه کوهی را در اردیبهشت ماه کشت می کنند یا آنکه به وسیلۀ تکثیر خود گیاه عمل می نمایند. نوع خاک و زمین برای کشت این گیاه زیاد مهم نیست زیرا این گیاه خود را بر روی هر نوع زمین خاکی وفق می دهد لیکن زمین سبک مرطوب و کمی سایه گیر بر انواع دیگر برتری دارد. پیازچه کوهی تا 25 سانتی متر ارتفاع قد می کشد و چون پای بر جا بماند تبدیل به توده بزرگی می شود که آن را هر چهار سال باید به قطعات کوچکتر تقسیم کنند و مجدداً بکارند. گلهای صورتی و ارغوانی رنگ آنها بسیار جالب و جاب است لیکن اگر گیاه را برای پخت و پز کاشته اید بهتر آن است که گلهای آن را همراه با ساقه اش بچینید. گرچه پیازچه کوهی جزو گیاهانی است که خشک آن هم استفاده می شود، لیکن بهتر است که تازه آن را مصرف کنند. می توانید در گلدان یا جعبه های مخصوص آن را بکارید. یا در کنار جاده های باغ به صورت حاشیه آن را بکارید که بر زیبائی باغ نیز افزوده خواهد شد.
خواص و مشخصات
عطر و طعم پیازچه کوهی مانند پیاز است ولی برگهای سبز آن از حیث خصوصیات، با دیگر گروه پیازها متفاوت است یعنی هم ملایمتر و هم تازه تر و شاداب تر می باشد. این گیاه دارای مشخصات مخصوص به خود بوده و گرچه می توان آن را به جای سیر و پیاز مصرف نمود ولی نمی توانند جایگزین پیاز و پیازچه معمولی بشوند و اثر و نتیجه آن با هم متفاوت است.
پیازچه کوهی تاریخچه طولانی و قدیمی دارد لیکن در پزشکی گیاهان چندان مورد مصرف قرار نمی گیرد. تمامی انواع مشابه آن حاوی آهن بوده و معتقدند اثر نیکو و مفیدی بر روی معده و کلیه ها دارد.
طرز استعمال و استفاده
هر گاه پیازچه کوهی خرد کرده را بر روی سوپ خامه ای یا سیب زمینی کبابی یا پوره سیب زمینی بپاشند طعم و مزه بسیار مطبوعی به این نوع غذاها خواهد داد. برگهای این گیاه را میتوان خرد نکرده یا خرد کرده در سالاد بریزند یا بپاشند. کره و پیازچه کوهی با نمک دریا و فلفل و آب لیمو برای خوراک ماهی یا جوجه کباب یا جوجه سرخ کرده یا استیک و همچنین خوراک گوشت گوساله بسیار مناسب بوده و غذا را لذیذ و مطبوع می سازد. پیازچه خرد کرده وسیله خوبی برای تزئین املت و اغلب غذاها نظیر آن به ویژه پنیر می باشد. در صورتیکه خوب خرد شده باشد با هر غذائی به ویژه پنیر خامه ای مخلوط می شود. بعضی از مردم آن را میگو مصرف کرده و یا به جای پیاز در تهیه مواد پر کردنی دلمه یا بوغلمه مصرف می کنند.
تهیه و گردآوری :: گروه تحریریه پرداد
نام كتاب : شيوه هاي درمان در طب سنتي
نام مولف : علي اصغر كاظمي


اگر بیکار هستید اینجا کلیک کنید ، به سادگی شاغل شوید

  کتک‌کاری نمایندگان زن در مجلس /عکس

  تصاویری از پرشیا ۶۰ میلیون تومانی در خیابانهای تهران !!

  چقدر حاضرید بپردازید تا با این خانم ناهار بخورید؟ +عکس

  سقوط آزاد دختران ایرانی /تصاویر

  الناز شاکردوست سوار بر اتومبیل میلیاردی +عکس

  تجمع هواداران شرلوک هولمز +تصاویر

  مهاجرت به کانادا  ،  ویزای کار کانادا ،  کار در کانادا

کسب درامد به شیوه ای نوین و کاملا رایگان - ببینید

  سوژه "ماه عسل" رمزگشایی شد +تصاویر

  فیلم وحشتناک حمله حیوانات به انسان !! + 18

  آیا مهناز افشار واقعا ازدواج کرده است؟! +عکس

  3 ماه اینترنت پرسرعت ADSL+2 رایگان برای شما

  عکس های قبل و بعد از جراحی بینی

  شباهت عجیب این دختر هالیوودی معروف به گلشیفته فراهانی +تصاویر

  عاقبت عشق و دوستی های خیابانی ! +تصاویر

  حضور دختران پسرانه پوش در ورزشگاه آزادی! +عکس

  جزییات عکس های لو رفته ی زنان و دختران بی حجاب از آرایشگاه زنانه

  کدام بازیگر زن ایرانی نماز اول وقت می خواند؟ +عکس

مطالب مرتبط :

خواص درمانی وانیل

از وانیل غیر از مصرف خوراکی، برای معطرساختن فضا و نیز در تهیه سیگار استفاده می شود عصاره وانیل بسیار غلیظ بوده و همیشه تنها چند قطره آن مورد استفاده قرار می گیرد.
بابونه، مفید برای معده و آرامبخش

بابونه ضد درد، ضد التهاب، محرك پوست، آرامبخش، آنتی اكسیدان، افزاینده سیستم ایمنی بدن، تقویت كننده گلبول‌های سفید، ضد میكروب و مقوی معده است.
انوع پیازها و خواص آنها

پیاز موسیر و تره فرنگی همراه با سیر و پیازچه کوهی از گیاهان بسیار قدیمی هستند که مبداء و منشاء آنها مبهم و نامعلوم است این گیاهان جزء تیره سوسنینها هستند و در اغلب نقاط جهان کشت می شوند.
خواص دارویی خردل

رخسار را پاكيزه مي كند، لكه هاي بدرنگ و اثر خون مردگي را مي زدايد
اصول استفاده از گیاهان دارویی

این روزها استفاده از گیاهان دارویی و پیروی از طب سنتی به دلیل عوارض جبران ناپذیر داروهای شیمیایی به وفور توصیه میشود. اما بهتر است بدانید استفاده از گیاهان دارویی نیز همانند داروهای شیمیایی الگو و روش خاصی دارد. این گیاهان نیز باید به مقادیر مشخص و با روش های خاصی که در طب گیاهی آمده است استفاده شوند تا تاثیر...
 

جهت عضویت در سایت و دسترسی کامل به تمامی مطالب سایت ، اطلاعات زیر را کامل نمایید. لطفا پست الکترونیک (ایمیل) خود را صحیح وارد نمایید. پست الکترونیک شما به عنوان نام کاربری در سایت ثبت خواهد شد و با پست الکترونیک خود می توانید وارد سایت شوید.

نام و نام خانوادگی :  
پست الکترونیک :    
 
رمز عبور :  
تکرار رمز عبور :