خواص پیازچه کوهی


تاریخ درج : 1390/06/13
تعداد نمایش : 7118

تاریخ طبیعت و کشت
پیازچه کوهی، گیاه بادوام و کوچکی است که مبداء آن نیمکرۀ شمالی، آسیای صغیر و هیمالیا است. در سایر کشورها به طور اتفاقی و وحشی در زمین های چراگاه صخره ای می روید. قرنهاست پیازچه کوهی را در اغلب نقاط جهان کشت می کنند. این گیاه به خانوادۀ پیاز تعلق دارد. لیکن از آن جا که سر برجسته ای ندارد به علف شباهت دارد و عبارت از برگهای استوانه ای است که برای عطر و طعم دادن در غذا می ریزند.
تخم پیازچه کوهی را در اردیبهشت ماه کشت می کنند یا آنکه به وسیلۀ تکثیر خود گیاه عمل می نمایند. نوع خاک و زمین برای کشت این گیاه زیاد مهم نیست زیرا این گیاه خود را بر روی هر نوع زمین خاکی وفق می دهد لیکن زمین سبک مرطوب و کمی سایه گیر بر انواع دیگر برتری دارد. پیازچه کوهی تا 25 سانتی متر ارتفاع قد می کشد و چون پای بر جا بماند تبدیل به توده بزرگی می شود که آن را هر چهار سال باید به قطعات کوچکتر تقسیم کنند و مجدداً بکارند. گلهای صورتی و ارغوانی رنگ آنها بسیار جالب و جاب است لیکن اگر گیاه را برای پخت و پز کاشته اید بهتر آن است که گلهای آن را همراه با ساقه اش بچینید. گرچه پیازچه کوهی جزو گیاهانی است که خشک آن هم استفاده می شود، لیکن بهتر است که تازه آن را مصرف کنند. می توانید در گلدان یا جعبه های مخصوص آن را بکارید. یا در کنار جاده های باغ به صورت حاشیه آن را بکارید که بر زیبائی باغ نیز افزوده خواهد شد.
خواص و مشخصات
عطر و طعم پیازچه کوهی مانند پیاز است ولی برگهای سبز آن از حیث خصوصیات، با دیگر گروه پیازها متفاوت است یعنی هم ملایمتر و هم تازه تر و شاداب تر می باشد. این گیاه دارای مشخصات مخصوص به خود بوده و گرچه می توان آن را به جای سیر و پیاز مصرف نمود ولی نمی توانند جایگزین پیاز و پیازچه معمولی بشوند و اثر و نتیجه آن با هم متفاوت است.
پیازچه کوهی تاریخچه طولانی و قدیمی دارد لیکن در پزشکی گیاهان چندان مورد مصرف قرار نمی گیرد. تمامی انواع مشابه آن حاوی آهن بوده و معتقدند اثر نیکو و مفیدی بر روی معده و کلیه ها دارد.
طرز استعمال و استفاده
هر گاه پیازچه کوهی خرد کرده را بر روی سوپ خامه ای یا سیب زمینی کبابی یا پوره سیب زمینی بپاشند طعم و مزه بسیار مطبوعی به این نوع غذاها خواهد داد. برگهای این گیاه را میتوان خرد نکرده یا خرد کرده در سالاد بریزند یا بپاشند. کره و پیازچه کوهی با نمک دریا و فلفل و آب لیمو برای خوراک ماهی یا جوجه کباب یا جوجه سرخ کرده یا استیک و همچنین خوراک گوشت گوساله بسیار مناسب بوده و غذا را لذیذ و مطبوع می سازد. پیازچه خرد کرده وسیله خوبی برای تزئین املت و اغلب غذاها نظیر آن به ویژه پنیر می باشد. در صورتیکه خوب خرد شده باشد با هر غذائی به ویژه پنیر خامه ای مخلوط می شود. بعضی از مردم آن را میگو مصرف کرده و یا به جای پیاز در تهیه مواد پر کردنی دلمه یا بوغلمه مصرف می کنند.
تهیه و گردآوری :: گروه تحریریه پرداد
نام كتاب : شيوه هاي درمان در طب سنتي
نام مولف : علي اصغر كاظمي


مجردها - با یک کلیک همسر آینده خود را انتخاب کنید

صفحه اینستاگرامی بچه پولدارهای عرب هم ایجاد شد +عکس

عکس جدید گلشیفته فراهانی و همسر فرعون +تصاویر

خوابگاه دانشجوی دختران باید اینجا باشه؟ /عکس

اگر بیکار هستید اینجا کلیک کنید و به سادگی شاغل شوید

طلاق های جنجالی در سینمای ایران +عکس

اگر هنوز مجردی پس کلیک کن بیاتو!!

مهناز افشار در حال کوهنوردی+عکس

اگر عاشق هستید کلیک کنید

حضور علی دایی با مازراتی میلیاردی در دادگاه انقلاب +عکس

کاهش وزن باورنکردنی عرس خانم در روز ازدواجش +عکس

3 ماه اینترنت پرسرعت ADSL+2 رایگان برای شما

شباهت عجیب این دختر هالیوودی به گلشیفته فراهانی +تصاویر

اسیدپاشی وحشتناک به صورت دختر زیبای 23 ساله +عکس

وقتی عکس سلفی پیمان معادی و بهران رادان سوژه می شود

عاقبت عشق و دوستی های خیابانی ! +تصاویر

  عکس های قبل و بعد از جراحی بینی

خانه فساد پسران خودفروش تهرانی برای خدمات به زنان پولدار +عکس

مطالب مرتبط :

خواص گیاه اسطوخودوس

گیاهی است که دراکثر نقاط جهان به حالت خودرو مي رويد مخصوصا در جنوب فرانسه مناطق مديترانه و در تورنتو به مقدار بسیار زياد وجود دارد و بسته به شرايط محيط و خاک به انواع مختلفی میروید. این گیاه خودرو خواص بسیار زیادی دارد و به همین دلیل در طب سنتی به وفور از آن استفاده میشود....
خواص درمانی هل

افرادي كه نقرس دارند از جوشانده ي آن بنوشند يا پاي خود را در آب آن بگذارند،خواب آور است
خواص دارویی سیب زمینی

سيب زميني تازه و رنده شده، اثر تسكين دهنده سوختگي‌هاي سطحي بدن را دارد.
خواص دارویی روغن نعناع

ین روغن شامل مواد مغذی دیگری نظیر اسید چرب امگا 3 ، ویتامینهای A و C و مواد معدنی مثل کلسیم، آهن، پتاسیم، منیزیم ، منگنز و مس بوده و دارای خواص دارویی گوناگونی...
خواص دارویی گیاه اسفناج

اسفناج یک گیاه خوراکی سرشار از مواد معدنی و ویتامین است. اسفناج را در غذاهای بسیار لذیذی نظیر انواع آش، قرمه سبزی، بورانی و ... از این گیاه پر خاصیت استفاده میشود. در این مطلب شما با تعدادی از خواص اسفناج آشنا میشوید. -اسفناج سرشار از مواد معدنی و ویتامینهای مهم از جمله " تیامین" و " ریبوفلاوین" است. -بتاکاروتن، لوتین و زانتین موجود در گیاه اسفناج علاوه بر تقویت بینایی کمبود ویتامینهای بدن را جبران میکند.....
 

جهت عضویت در سایت و دسترسی کامل به تمامی مطالب سایت ، اطلاعات زیر را کامل نمایید. لطفا پست الکترونیک (ایمیل) خود را صحیح وارد نمایید. پست الکترونیک شما به عنوان نام کاربری در سایت ثبت خواهد شد و با پست الکترونیک خود می توانید وارد سایت شوید.

نام و نام خانوادگی :  
پست الکترونیک :    
 
رمز عبور :  
تکرار رمز عبور :