خواص پیازچه کوهی


تاریخ درج : 1390/06/13
تعداد نمایش : 6933

تاریخ طبیعت و کشت
پیازچه کوهی، گیاه بادوام و کوچکی است که مبداء آن نیمکرۀ شمالی، آسیای صغیر و هیمالیا است. در سایر کشورها به طور اتفاقی و وحشی در زمین های چراگاه صخره ای می روید. قرنهاست پیازچه کوهی را در اغلب نقاط جهان کشت می کنند. این گیاه به خانوادۀ پیاز تعلق دارد. لیکن از آن جا که سر برجسته ای ندارد به علف شباهت دارد و عبارت از برگهای استوانه ای است که برای عطر و طعم دادن در غذا می ریزند.
تخم پیازچه کوهی را در اردیبهشت ماه کشت می کنند یا آنکه به وسیلۀ تکثیر خود گیاه عمل می نمایند. نوع خاک و زمین برای کشت این گیاه زیاد مهم نیست زیرا این گیاه خود را بر روی هر نوع زمین خاکی وفق می دهد لیکن زمین سبک مرطوب و کمی سایه گیر بر انواع دیگر برتری دارد. پیازچه کوهی تا 25 سانتی متر ارتفاع قد می کشد و چون پای بر جا بماند تبدیل به توده بزرگی می شود که آن را هر چهار سال باید به قطعات کوچکتر تقسیم کنند و مجدداً بکارند. گلهای صورتی و ارغوانی رنگ آنها بسیار جالب و جاب است لیکن اگر گیاه را برای پخت و پز کاشته اید بهتر آن است که گلهای آن را همراه با ساقه اش بچینید. گرچه پیازچه کوهی جزو گیاهانی است که خشک آن هم استفاده می شود، لیکن بهتر است که تازه آن را مصرف کنند. می توانید در گلدان یا جعبه های مخصوص آن را بکارید. یا در کنار جاده های باغ به صورت حاشیه آن را بکارید که بر زیبائی باغ نیز افزوده خواهد شد.
خواص و مشخصات
عطر و طعم پیازچه کوهی مانند پیاز است ولی برگهای سبز آن از حیث خصوصیات، با دیگر گروه پیازها متفاوت است یعنی هم ملایمتر و هم تازه تر و شاداب تر می باشد. این گیاه دارای مشخصات مخصوص به خود بوده و گرچه می توان آن را به جای سیر و پیاز مصرف نمود ولی نمی توانند جایگزین پیاز و پیازچه معمولی بشوند و اثر و نتیجه آن با هم متفاوت است.
پیازچه کوهی تاریخچه طولانی و قدیمی دارد لیکن در پزشکی گیاهان چندان مورد مصرف قرار نمی گیرد. تمامی انواع مشابه آن حاوی آهن بوده و معتقدند اثر نیکو و مفیدی بر روی معده و کلیه ها دارد.
طرز استعمال و استفاده
هر گاه پیازچه کوهی خرد کرده را بر روی سوپ خامه ای یا سیب زمینی کبابی یا پوره سیب زمینی بپاشند طعم و مزه بسیار مطبوعی به این نوع غذاها خواهد داد. برگهای این گیاه را میتوان خرد نکرده یا خرد کرده در سالاد بریزند یا بپاشند. کره و پیازچه کوهی با نمک دریا و فلفل و آب لیمو برای خوراک ماهی یا جوجه کباب یا جوجه سرخ کرده یا استیک و همچنین خوراک گوشت گوساله بسیار مناسب بوده و غذا را لذیذ و مطبوع می سازد. پیازچه خرد کرده وسیله خوبی برای تزئین املت و اغلب غذاها نظیر آن به ویژه پنیر می باشد. در صورتیکه خوب خرد شده باشد با هر غذائی به ویژه پنیر خامه ای مخلوط می شود. بعضی از مردم آن را میگو مصرف کرده و یا به جای پیاز در تهیه مواد پر کردنی دلمه یا بوغلمه مصرف می کنند.
تهیه و گردآوری :: گروه تحریریه پرداد
نام كتاب : شيوه هاي درمان در طب سنتي
نام مولف : علي اصغر كاظمي


خوشتیپ ترین پسران ایران را دیده اید؟ +عکس

دیدن این تصویر جالب خالی از لطف نیست ! حتما ببینید

شانس خود را امتحان کنید - این فرصت فقط یک بار بدست می آید

کشته شدن بازیگر معروف سحر قریشی صحت دارد؟+ عکس

مرگ عجیب ملکه زیبایی داعش خبرساز شد +عکس

انتشار تصاویر دختران مدل تهرانی در مجله مد آمریکا

حرکت خلاقانه این زن و شوهر چند تا لایک داره؟ +عکس

عکسی که مایه خجالت ایرانیان شد !!

اقدام عجیب پرچم دار ایران در افتتاحیه بازی‌های آسیایی +عکس

جذابترین زن چین را دیده اید؟ +عکس

رفیق با وفا به این دختر میگن + عکس

خودروی کریم باقری چیست؟/عکس

اگر بیکار هستید اینجا کلیک کنید ، به سادگی شاغل شوید

چقدر حاضرید بپردازید تا با این خانم ناهار بخورید؟ +عکس

  الناز شاکردوست سوار بر اتومبیل میلیاردی +عکس

  مهاجرت به کانادا  ،  ویزای کار کانادا ،  کار در کانادا

کسب درامد به شیوه ای نوین و کاملا رایگان - ببینید

3 ماه اینترنت پرسرعت ADSL+2 رایگان برای شما

  عکس های قبل و بعد از جراحی بینی

  شباهت عجیب این دختر هالیوودی معروف به گلشیفته فراهانی +تصاویر

  آزارجنسی زن کره‌ای توسط یکی از مسئولان تیم‌امید!

عاقبت عشق و دوستی های خیابانی ! +تصاویر

حضور دختران پسرانه پوش در ورزشگاه آزادی! +عکس

جزییات عکس های لو رفته ی زنان و دختران بی حجاب از آرایشگاه زنانه

  با " ملکه فیس بوک " آشنا شوید! +عکس

  سالگرد ازدواج بازیگر سرشناس ایرانی به روایت خودش! +عکس

مطالب مرتبط :

گیاهان تقویت کنندة اعصاب حنا،خرفه،خیار ،دارچین،دارواش،رازک

حنا که به نام های ایدقان- مهندی- ارقون- ایرقان- الهنا- رقان- خنی- هفه و حانا نیز نامیده می شود، دارای خاصیت ارام بخش و تقویت کننده ی اعصاب است
گیاهان تقویت کنندة اعصاب جوزبویا،افتیمون،پوست نارنج،گل سرخ،کاسنی،قرنفل

از هر کدام از موارد زیر در حدود 10 گرم آماده نموده و آسیاب کنید. سپس با دو برابر همه ی آنها، عسل اضافه نموده و به خوبی مخلوط کرده و صبح و عصر به مقدار یک چهارم قاشق چایخوری میل کنید
گیاهان تقویت کنندة اعصاب رازیانه،زالزالک،زنبق،زوفا،زیره،سداب،سعد

رازیانه که به نام های شمره- بادیان – رازیانج- ماراثون- بادیان سبز- بسپاس- سونف و سنف نیز نامیده می شود
خواص خردل

خواص خردل
خواص دارویی پرتقال

پرتقال ميوه‌اي است لذيذ كه با مصرف ان كمبود عناصر فلزي بدن تامين مي‌شود و مقاومت طبيعي بدن زياد مي‌شود.
 

جهت عضویت در سایت و دسترسی کامل به تمامی مطالب سایت ، اطلاعات زیر را کامل نمایید. لطفا پست الکترونیک (ایمیل) خود را صحیح وارد نمایید. پست الکترونیک شما به عنوان نام کاربری در سایت ثبت خواهد شد و با پست الکترونیک خود می توانید وارد سایت شوید.

نام و نام خانوادگی :  
پست الکترونیک :    
 
رمز عبور :  
تکرار رمز عبور :